Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stukadoor: hoe vind ik de juiste expert?

Zowel bij nieuwbouw als bij grotere renovaties komt uiteindelijk stucwerk kijken. Dat bepleisteren is een belangrijke stap voor een mooi afgewerkt interieur. Ook is het essentieel om een ervaren vakspecialist in te schakelen, want perfect egaal stucen is een écht precisiewerk. Maar hoe vind je de juiste stukadoor? En voor een eerlijke prijs? We gaan er hier dieper op in!

Ga snel naar:
Hoe stukadoors gericht vergelijken?
Welke prijzen voor stukadoors?
Hoe het juiste stukadoorsbedrijf vinden?
Zelf stucen of stukadoor?
Vergelijk nu vrijblijvend offertes

 

 

Waarvoor schakel ik een stukadoor in?

Sommige stukadoors doen ook buitenstucwerken, maar in de meeste gevallen zijn ze vooral gespecialiseerd in het afwerken van je binnenmuren en plafonds:

 • Muren stucen: bij nieuwbouw kiest een stukadoor meestal voor glad pleisterwerk van 1 à 6 mm dik. Na het schuren kan je die laag als afwerking behouden of nog schilderen, behangen, … Bij een renovatie heb je nog meer opties. Laat je je muren glad stucen of kies je voor een decoratief stucwerk met een specifieke kleur, structuur, …?
 • Plafonds stucen: zo’n klus is nog arbeidsintensiever en lastiger dan muren stucen. Vaak is eerst een transparant fixeermiddel nodig, je moet de hele tijd omhoog kijken, … Kortom, een project voor doorgewinterde professionals.

Een ervaren stucadoor nodig voor jouw huis? Via Solvari kom je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere experts bij jou in de buurt. Zo vergelijk je gericht meerdere offertes en maak je zeker de beste keuze. Start je aanvraag hier!

stukadoor

 

Hoe stukadoors gericht vergelijken?

Perfect afgewerkte binnenmuren en plafonds zijn essentieel voor een prachtig interieur. Je kiest dus niet zomaar de eerste de beste stukadoor die je tegen het lijft loopt. Onze tip? Vergelijk meerdere offertes voor je een beslissing neemt. Hieronder nog enkele tips om in het achterhoofd te houden:

 

 1. Vergelijk alle kostenposten op de offertes

  Wil je niet te veel betalen voor stucwerk? Dan is het belangrijk om alle mogelijke kostenposten op de offertes naast elkaar te leggen. Hoeveel bedragen de materiaal- en de arbeidskosten van de stukadoors? En rekenen ze 0,50 eurocent verplaatsingskosten aan per kilometer of ligt dat bedrag hoger?

 2. Kijk naar de berekening van de oppervlakte

  Stukadoors hanteren soms andere methodes bij de berekening van de totale oppervlakte die je wil laten stucen. Sommige tellen ramen en deuren bv. mee bij de totale prijs. Anderen doen dat niet, maar rekenen een meerprijs voor de afwerking rond je schrijnwerk. Bekijk dus zeker even wat de impact is van elke methode op de prijs.

 3. Let op de berekening van de totaalprijs

  In de meeste gevallen rekenen stukadoors met een prijs per m². Gaat het eerder om een kleiner project of om een reparatie? Dan kan het ook om een uurtarief gaan. Vergelijk dus zeker alle offertes ook op vlak van de totale kosten. Ga ook zorgvuldig na welke werken inbegrepen zijn.

 4. Kies voor een stukadoor met ervaring

  Vraag op tijd je offertes aan bij stukadoors, want de wachttijden kunnen oplopen. Vakspecialisten met veel ervaring hebben het vaak erg druk. Toch is wachten op zo’n doorgewinterde expert zeker de tijd en moeite waard. Zo ben je zeker van een prachtig eindresultaat!

 5. Check referenties, reviews, realisaties, …

  Je neemt idealiter het zekere voor het onzekere als je een stucadoor kiest. Ga dus online op zoek naar referenties en reviews van vorige klanten. Die geven vaak al een goed beeld van de kwaliteit die zo’n expert levert. En is het mogelijk om ook eerdere realisaties te bekijken, online of ter plaatse? Dan is dat ook zeker aangeraden!

 

Welke prijzen voor stukadoors?

Stukadoors berekenen hun prijzen op 2 manieren, afhankelijk van het project: een prijs per vierkante meter of per uur. Een indicatie:

 • Stukadoor prijs per m²: 7 à 30 euro per m² (excl. btw)
 • Stukadoor prijs per uur: 45 à 50 euro per uur (excl. btw)

BELANGRIJK: de totaalprijs voor een stucadoor varieert natuurlijk aan de hand van het type pleister, de moeilijkheidsgraad van de stucwerken, … Daarom is het aangeraden om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Kom nu vrijblijvend in contact met meerdere stukadoors in je buurt!

 

stukadoors

 

Hoe de juiste stukadoor vinden?

Er is geen ellenlange zoektocht nodig om een goede stukadoor te vinden. Het kan ook erg snel en eenvoudig. Solvari brengt je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere ervaren vakspecialisten. Zo vind je in een handomdraai jouw stukadoor. Dat werkt zo:

 

STAP 1 = meerdere stukadoor offertes aanvragen

Via het offerteformulier van Solvari vraag je makkelijk tot 4 offertes voor jouw stucwerken aan. Vul het formulier volledig in en geef voldoende informatie over jouw project. Zo kunnen de stukadoors een voorstel op maat uitwerken. Eventueel komen ze bij je langs om jouw project tot in de puntjes te bespreken. Kies ook voor experts in jouw buurt, om de verplaatsingskosten te beperken.

 

STAP 2 = de offertes vergelijken

Heb je meerdere offertes voor je liggen? Dan is het tijd om die voorstellen gericht te vergelijken. Daarbij kijk je natuurlijk naar alle kostenposten en de totale prijs, maar staar je er ook niet blind op. Ook de adviezen, voorgestelde materialen, het plan van aanpak, … vertellen veel over het vakmanschap van de partij in kwestie. Andere factoren om rekening mee te houden zijn de uitvoertermijn, de garantieregeling, …

 

STAP 3 = akkoord geven & stucwerk laten uitvoeren

Heb je een offerte van een stukadoor ondertekend? Dan betaal je meestal een voorschotbedrag en komt de stukadoor bij je langs op de afgesproken datum. Zijn de stucwerken helemaal afgerond en ben je tevreden? Dan betaal je het resterende bedrag op de eindfactuur.

 

Vind nu het meest geschikte stukadoorsbedrijf voor jouw project!

Is stucen goedkoop of niet? Welke werkwijze stellen stukadoors voor? Je komt het allemaal snel te weten als je meerdere offertes aanvraagt. Dat is de beste manier om het beste bedrijf voor je project te vinden. Begin nu met vergelijken!

 

Zelf stucen of stukadoor?

Heb je de nodige kluservaring? Dan kan je bepaalde pleisterwerken gerust zelf oppakken. Denk bv. aan kleine reparaties van oud pleisterwerk of het stucen van kleinere oppervlaktes. Gaat het om het stucen van volledige muren en/of plafonds? Dan is het toch beter om voor een professionele stukadoor te kiezen. En wel om deze redenen:

 • Gericht advies voor jouw project: welk type stucwerk is het meest geschikt voor jouw muren en plafonds? Is spackspuitwerk mogelijk bij jou of is het beter om handmatig te bepleisteren? Hoe dik moet je pleisterlaag zijn? Hoelang moet je stucwerk drogen? Het zijn allemaal vragen waarover een stucadoor je uitgebreid advies kan geven.
 • Juiste technieken en kwalitatieve materialen: van glad stucwerk tot decoratieve pleisters in de juiste kleur en met de juiste structuur; een vakspecialist kiest samen met jou de meest geschikte oplossing voor jouw project. Bovendien werkt hij alleen met stucwerk van hoge kwaliteit en met gereedschap op maat.
 • Snelle oplossing: ga je zelf aan de slag om grotere oppervlaktes te stucen? Dan kost je dat al snel enorm veel tijd. Zo loopt je project de nodige vertraging op. Als je wil dat de klus snel is afgerond, werk je het beste samen met een echte professional.
 • Verlaagd btw-tarief voor stucwerk: gaat het om de renovatie van een woning ouder dan 2 jaar? Goed nieuws, dan betaal je slechts 9% btw op de arbeidskosten voor stucwerk als je het project overlaat aan een erkend bedrijf.

Op zoek naar een betrouwbare stukadoor in jouw buurt? Die vind je snel en eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen:

 

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende professionals